AAN DE SLAG MET JOUW WERKGELUK?

Ontwikkeladvies

Gefinancierd door de overheid

Over het ontwikkeladvies

Werkenden en werkzoekenden kunnen ook deze winter en in het voorjaar 2021 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Dit als onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door.
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is blij dat mensen aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

NL Leert Door

Het doel van NL Leert Door is om de gevolgen van de crisis te helpen verzachten door mensen te ondersteunen om zich te (her)oriënteren op hun actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Het pakket biedt (niet) werkenden, waaronder flexwerkers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers, de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op hun arbeidsmarktpositie. Zij kunnen een ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs en daarnaast is er de mogelijkheid een online scholingsactiviteit te volgen. Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies.

Doelstelling Ontwikkeladvies

Voordat mensen aan scholing beginnen, moeten mensen eerst hebben nagedacht over hoe ze hun eigen toekomst voor zich zien. Waar liggen voor hen de mogelijkheden, waar zijn vacatures of is ondernemerschap een optie, en hoe zijn zij daarop voorbereid? Voor een deel van de mensen is het vanzelfsprekend om daar mee bezig te zijn. Maar voor een ander deel is het lastiger om daar tijdig over na te denken en tot handelen over te gaan. Daarvoor dient het Ontwikkeladvies.

Voor jou

Het Ontwikkeladvies biedt jou de mogelijkheid een eerste stap te zetten naar de toekomst en een mogelijke (her)oriëntatie op je arbeidsmarktpositie. Waar liggen voor jou de mogelijkheden, waar zijn de juiste vacatures? Hoe ben je voorbereid op je volgende stap?

Het helpt je in meer inzicht in:

√ je sterke en zwakke punten; wat past bij jou
√ te ontwikkelen competenties en opleiding
√ kansen/ alternatieven op de arbeidsmarkt
√ hoe werk te vinden
√ de rol van netwerken en solliciteren
√ energie en inspiratie voor jouw koers

Arbeidsmarktscan

Gezien het belang van goede informatie over jouw kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies. Met deze arbeidsmarktscan wordt inzichtelijk gemaakt welke arbeidsmarktkansen er nu zijn, gegeven jouw ervaring en ontwikkelwensen. Het geeft je de duidelijkheid om weloverwogen nieuwe loopbaanpaden in te slaan.

Informeer naar de mogelijkheden. *NB. ik heb geen plekken meer beschikbaar op korte termijn. Aanmelden en registreren voor het subsidietraject kan wel per 1 december aanstaande. Echter starten met het traject helaas pas in maart 2021.

Met meer duidelijkheid je volgende stap in werk maken?

Het Ontwikkeladvies is voor jou kosteloos. Het beschikbare bedrag is € 700 incl BTW per traject.

√ 3 gesprekken van 1,5 – 2 uur
√ Arbeidsmarktscan en persoonlijk rapport
√ Advies en actieplan
√ CV-tips

De aanvraag van de subsidie en de betaling ervan loopt via mij. Praktisch toch?

Ja, ik heb interesse in het ontwikkeladvies*

15 + 15 =

wat kan het ontwikkeladvies voor jou betekenen?

meer weten?