Werk waar je blij van wordt

Inspiratie

 

Een kookstudio én een B&B; dromen waarmaken voor gevorderden 
Een kookstudio én een B&B; dromen waarmaken voor gevorderden

Toevallige ontmoeting
Op mijn oprit liep ik deze onderneemster tegen het lijf: Lisette Hasaart. Ze bracht flyers rond van de Gezonde Route Rosmalen. Vanuit het gedachtegoed “je gezondheid is een kostbaar goed” en de algemene onbekendheid dat zorg- en dienstverleners dichterbij zijn dan je denkt, is dit initiatief geboren. Om lokaal en laagdrempelig hulpvragen met zorg en ondersteuning te verbinden. Als loopbaancoach en mensenwerker raak ik geïnspireerd en we praten verder. Wat een positieve verrassing, deze dromenwaarmaakster! Niet één maar twee dromen verwezenlijkt zij. Je gaat er bijna van watertanden.. “Doen waar je bij van wordt” is haar lijfspreuk.

Ter tafel
Wat motiveert Lisette om deel te nemen aan het initiatief? Gezonde voeding is wat haar beweegt. Een aantal jaar geleden heeft zij het roer om gegooid. Als apothekersassistente vond ze het leuk om recepten te bereiden. Ook geniet ze ervan om te koken. De reacties van haar vrienden op haar kookkunsten zijn veelbelovend. Én veelbetekenend voor Lisette. Na roerige werkjaren besloot ze om voor zichzelf te beginnen met een kookstudio. Ze startte met het verzorgen van maaltijden voor ouderen van uit haar eigen keuken, die al snel te klein werd. Vanuit de verbouwde schuur in de achtertuin heeft ze haar kookservice uitgebreid. Het koken ging haar steeds beter af. Naast het koken voor ouderen kookt ze nu ook voor ieder die van lekker en gezond eten houdt. Ze biedt wekelijks een gevarieerd menu aan. Geen zin om te koken? Haar gezonde maaltijden kun je afhalen, maar ze bezorgt ook thuis. In haar keuken is ook ruimte voor een kookworkshop.

Het smaakt naar meer
Recent heeft Lisette haar ondernemerschap uitgebreid en is ze haar eigen Bed&Breakfast begonnen. Hoe stoer? Deze droom had ze al langer. Na een aantal jaar zich te hebben laten leiden door twijfel en onzekerheid, koos ze voor de bouw van een B&B die haar man eigenhandig heeft gemaakt. Ook kwam ze plots in contact met twee mensen die met regelmaat in deze regio een overnachtingsadres zochten. Hoezo.. wat je aandacht geeft, groeit? Haar eerste klanten heeft ze direct binnen. Wat motiveerde voor de bouw van nóg een onderkomen. Ze heeft de smaak te pakken. Binnenkort kun je deze twee locaties ook huren als overleglocatie.

Recept voor succes
Wat zijn de ingrediënten om niet alleen te dromen maar ook te doen? Lisette vertelt dat ze haar creativiteit inzet; op gevoel en smaak geeft ze een twist aan haar recepten en varieert ze in haar aanbod. Gezelligheid is belangrijk voor haar. Ze wil mensen graag verwennen en ze een onbezorgde dag geven; ze legt ze graag in de watten. Qua ondernemerszin is het hard werken, doorzetten en continu bezig zijn. Ook moet je het, volgens haar, leuk vinden om jezelf te laten zien. Door te netwerken en reclame te maken. In het kort: doen, durf en geloof dat het goed komt. Én niet te vergeten, werk doen waar je bij van wordt!

Fijn om te ervaren dat zo’n toevallige ontmoeting leidt tot een inspirerend verhaal voor velen. Raak jij ook geïnspireerd en gemotiveerd om te doen waar jij blij van wordt?

#loopbaancoach #loopbaancoaching #mooiwerk #werkgeluk #werkplezier #droombaan

ben je nieuwsgierig of heb je vragen?

wil je meer weten?