Positief verwoord

Iemand uit zijn droom helpen?

Nee ín!

Ik heb iets met spreekwoorden. Ik ben er niet goed in om ze altijd juist over de bühne te brengen. Toch gebruik ik ze graag. Met een paar woorden kun je namelijk veel zeggen!

Dus goed bedoeld, gooi ik “mijn gezegden” in de ether. Feitelijk klopt het vaak niet, maar mensen weten wél wat ik bedoel. Daar gaat het toch om? Om de betekenis.

Nu liep ik tegen de betekenis aan van “iemand uit zijn droom helpen”: iemand vertellen hoe het écht in elkaar zit, of een oplossing bieden. De uitleg klinkt mij positiever dan hoe het gezegde vaak op mij overkomt. Licht pessimistisch. Positief verwoord: duidelijkheid geven. En vooral een oplossing bieden. Dát spreekt mij aan. Ik help mensen graag bij hun dromen. Om in mogelijkheden te denken en te komen waar ze graag willen zijn. Iemand ín zijn droom helpen!

ben je nieuwsgierig of heb je vragen?

wat is jouw droom?