Nieuwe
persoonlijkheidstest

Lumina Spark profielschets

Met “bekende” kleuren in een nieuw en verdiepend jasje

Lumina Spark is een prachtig persoonlijkheidsinstrument dat een unieke profielschets biedt van wie je werkelijk bent. En dan eentje die met “kleuren” werkt.. Een grote wens van mij. Kleuren kunnen heerlijk richting geven en dingen simpel maken. Creatief “geel” of analytisch en gestructureerd “blauw”. Hokjes-denken ligt echter op de loer, wat niet wenselijk is als het juist om persoonlijke groei gaat. Daarom heb ik gekozen om te werken met Lumina Spark.

De Lumina Spark profielschets geeft je onmiddellijke herkenning en levert een helder en uitgebreid rapport over jou als individu. Het model is eenvoudig te begrijpen, maar bevat grote diepte en nuance.

Nuance en diepte

Het profiel geeft niet alleen de vier basiskleuren weer, maar ook acht aspecten en zelfs 24 eigenschappen. Twee lagen dieper(!), die maken dat er kleurnuances zijn. Zo krijgen de vier basiskleuren meer waarde (die ook allemaal -met de juiste invloed en impact- terugkomen in jouw rapportage). Ook meet deze test iedere eigenschap apart; in feite kun je bijvoorbeeld 100% op introverte eigenschappen scoren én 100% op extraverte eigenschappen. En dus niet of-of. Als voorbeeld, ik scoor voor 79% op observerend “blauw” en 61% op het tegenoverliggende sociaal. Zo vermijdt het een vertekend beeld dat vaak ontstaat bij veel andere psychometrische instrumenten.

 Drie perspectieven

Aanvullend meet het jouw 1. instinctieve, 2. dagelijkse én 3. overbelaste voorkeuren. Je natuurlijke ik, jouw effectieve zelf en je overbelaste ik. Zo creëer je een consistent inzicht van je totale persoonlijkheid. Het mooie daarvan is, dat het naast zwakke plekken en blinde vlekken, ook potentie en verborgen schatten verheldert.

Ook krijg je tips en praktische voorbeelden voor het versterken van je samenwerking en boosten van jouw groei. En, dit zelfs wetenschappelijk gefundeerd en met een actieve inzet in meer dan 40 landen over de hele wereld. Ja, ik ben fan en blij om dit aan mijn dienstenpakket toe te voegen!

  • Vergroot je zelfbewustzijn
  • Krijg meer zicht op je kwaliteiten en zwakke plekken
  • Begrijp waar energieverlies zit als je onder druk staat en leer beter omgaan met stress
  • Word je bewust van én vergroot je potentieel
  • Communiceer meer adequaat
  • Verbeter jouw samenwerking, relatie met collega’s en productiviteit

“Wat ik top vind, is dat de schets zowel mijn gele als mijn groene kant toont. Groen was geen verrassing, maar om ook daadwerkelijk geel terug te zien, en specifiek in welke eigenschappen is ontzettend inzichtgevend. Ook geeft het me rust dat ik inderdaad ook blauwe en zelfs een oranje eigenschap heb. En het inzicht welke eigenschappen ik van nature níet bezit.

Verder toont het mijn onbenut potentieel bij diverse eigenschappen, als ook zwakke plekken en valkuilen (op een niet-oordelende manier). Zo kan bijvoorbeeld mijn ongedwongen eigenschap onder druk omslaan naar chaotisch. Daar help ik mijzelf absoluut niet mee. Een helder inzicht dat in de coaching een treffende verdieping met zich mee bracht”.

Ga voor meer effectief gedrag en boost je ontwikkeling.

Interesse

Wil jij ook een Lumina Spark profielschets of heb je een vraag? Neem contact met me op. We kunnen kijken hoe we de rapportage verweven in jouw coachingstraject en/of opnemen in de offerte voor je werkgever. Meer lezen over Lumina Spark.

Ja! Ik heb interesse

8 + 1 =

ben je nieuwsgierig of heb je vragen?

wil je meer weten?